dimecres, 23 de desembre de 2015

Activitats de Nadal

Aquests darrers tres dies de trimestre ens ho hem passat molt bé.

Divendres vam venir els patges reials i els vam donar les nostres cartes i l'Apima ens va convidar a xocolata i biscuit que estava boníssim.

Dilluns vam fer tallers de manualitats de Nadal. Hi havia 6 tallers. Les gràcies infinites a María, la mamà de Trilce, que va venir a ajudar.

I dimecres al cinema!

Només desitjar-vos BONES FESTES i ens tornem a veure el 11 de gener amb les piles carregades!


Llegim un llibre!

Durant el mes de desembre hem llegit un llibre a classe. Però no un conte... sinó un llibre de veritat, dels gruixuts!! El llibre és de Tina Superbruixa i en Pitus i es titulava El partit de futbol embruixat. Cada dia jo els hi llegia un capítol que justament acabava en el moment àlgid de la narració i ens quedàvem amb la curiositat i la incertitud de saber que passaria... i havíem d'esperar al dia següent per saber com continuava.

Amb aquesta activitat el que vull és iniciar als alumnes en la lectura de llibres i novel·les adaptades a la seva edat i que ells s'adonin que els llibres conten una història que és divertida i que s'ho poden passar bé llegint. De fet, alguns alumnes han agafat "llibres gruixuts" de la biblioteca de l'escola! A partir del segon trimestre ells començaran a llegir un llibre individualment.

Mamis i papis, potser els Reis Mags podríen dur algun llibre de regal... Que en penseu?
dimecres, 9 de desembre de 2015

La descoberta del bosc

Fa uns dies vam fer una excursió a Can Pere Musson a realitzar una activitat del GEN-Gob que es titula "La descoberta del bosc". A l'arribar, ens va rebre na Neus, i ens va explicar un munt de coses sobre el bosc. Primer de tot, es va explicar com ens hem de compartar al bosc per ser respetuosos amb la natura i els animals, desprès ens va ensenyar les plantes més abundants als boscos eivissencs i per últim com podem trobar senyals d'animals.

I tot de seguida, ens vam convertir en exploradors i amb una lupa vam començar a buscar les plantes que ens havia ensenyat na Neus: mata, pi, cepell, ginebre, estepa i savina i buscar petjades, pinyes mossegades, nius... I vam trobar totes les plantes i molts senyals d'animals!!

Per acabar, vam fer una petita excursió a veure els ases i un forn de calç.

Dia de la discapacitat

El tres de desembre és el Dia de la Discapacitat i ho vam celebrar a la nostra escola.

Vam fer quatre tallers amb la intenció de posar-nos en la pell de les persones que pateixen alguna discapacitat i com es poden sentir, i així poder ajudar-los si algun dia ens trobem algú.

Vam fer circuits amb els ulls tapats amb l'ajuda d'un bastó o seguint una música. També vam descobrir que hi havia dins d'unes capses només fent servir primer el sentit del tacte i després de l'olfacte.

Al dia següent, vam tenir una visita molt especial, ens va visitar na Juani, una mestra que havia estat a la nostra escola l'any passat i enguany treballa per l'ONCE. Ens va ensenyar com aprenen els nens cecs a llegir. Va dur un munt de material i vam poder descifrar missatges escrits en Braille i escriure el nostre nom.
Després vam conèixer en Mariano i el seu ca. En Mariano es cec i en Pitus és el seu ca guia. Ens va explicar moltes coses i li vam poder fer preguntes.